Bloc
Formatges Muntanyola consolida el seu prestigi internacional amb noves medalles de plata a Lió
Un camí d’èxits que demostra que la inserció laboral i resultats excel·lents són compatibles El projecte social de la Fundació AMPANS reafirma que capacitats diverses i excel·lència són compatibles, amb resultats excel·lents als certàmens més prestigiosos del...
Formatges Muntanyola, el projecte social de la fundació AMPANS, triomfa als World Cheese Awards amb un or i una plata, consolidant-se entre els millors formatges del món
El Vell Reserva i el Garrotxa, elaborats amb llet de cabra, premiats al certamen internacional més prestigiós del sector Formatges Muntanyola, un projecte sociolaboral de la fundació AMPANS, ha destacat una vegada més en el panorama internacional del formatge,...
JonCake i Muntanyola i els millors pastissos del món!
Podria ser el títol d’una novel·la d’amor? D’una nova sèrie d’una de les plataformes de moda? O d’un conte narratiu sobre el poder d’un petit gest? En realitat, però, és el relat d’un amor a primera vista entre JonCake i formatges Muntanyola! Jon Garcia és un...
El Vell Reserva aconsegueix la medalla de Plata al Concurs Lactium de formatges artesans
El concurs referent a Catalunya, que va celebrar el passat 20 i 21 d'abril la seva quinzena edició a Vic, ha comptat amb la participació de més de 150 formatges distribuïts en quinze categories a concurs. El Vell Reserva de formatges Muntanyola ha estat...
JonCake elabora tres varietats de pastissos amb Formatges Muntanyola
Jon Garcia és un enginyer aeronàutic que per la pandèmia va idear el seu projecte personal de pastissos de formatge i va crear JonCake. Amb dos obradors a Barcelona, el seu projecte ha obtingut un èxit i reconeixement excepcionals, amb cues de fins a 45 minuts al...
El Bufalet premiat al 1r Concurs de Formatges Artesans de Catalunya
El Bufalet ha estat premiat al 1r Concurs de Formatges Artesans de Catalunya, celebrat a Girona el cap de setmana del 2 i 3 de març, dins el marc de la primera edició del Fòrum del formatge artesà i català. L’esdeveniment ha comptat amb 42 formatgeries artesanes que...
Formatges Muntanyola torna a guanyar l’or al World Cheese Awards i situa el Vell Reserva de cabra entre els millors del món
Els formatges de la fundació AMPANS, elaborats per persones amb discapacitat intel·lectual, segueixen acumulant ors al certamen de formatges més prestigiós del món El formatge Vell Reserva de Cabra de Formatges Muntanyola ha estat reconegut amb la medalla d’or a la...
Muntanyola debuta amb èxit al Mundial de Formatges de França
Els formatges de la fundació AMPANS han estat premiats entre més de 1.600 referències de tot el món, valorades per un jurat format per 250 experts. Formatges Muntanyola ha tornat a aconseguir el reconeixement del sector a França, amb dos formatges, el Garrotxa...
Formatges Muntanyola obté un reconeixement al talent com un dels millors projectes d’autor
Formatges Muntanyola ha obtingut el reconeixement com a segon millor projecte d’elaboració artesanal a la tercera edició del certamen “Talento del Queso” a Oviedo, Astúries. Formatges Muntanyola ha arribat a la final, on ha competit amb cinc projectes més d’autor de...
Formatges Muntanyola continua acumulant premis, ara pel Vell Reserva de cabra al Gourmet Quesos de Madrid
El formatge Vell Reserva de cabra, de Formatges Muntanyola, que elaborem a la finca Urpina, a Sant Salvador de Guardiola, ha rebut el tercer premi en la categoria de formatge curat de cabra, en un dels principals certàmens de formatges d’autor de l’estat...
Lúpulus entra a formar part del buffet de formatges més gran del món al restaurant francès Les Grands Buffets
El restaurant Les Grands Buffets de Narbona, fundat el 1989 per Louis Privat, pel qual cada any hi passen 360 mil comensals, ha presentat la seva darrera incorporació al buffet de formatges més gran del món: el Lupulus de Formatges Muntanyola que elaborem a AMPANS. El...
Formatges Muntanyola s’emporta una nova Medalla d’Or
Formatges Muntanyola s’emporta una altra medalla d’or, ara pel Bufalet, formatge curat de llet de búfala, al concurs internacional de Lió Formatges Muntanyola, de la Fundació AMPANS, ha estat novament premiada amb una medalla d’or pel Bufalet, formatge curat...
El Garrotxa de Formatges Muntanyola premiat com a millor formatge semicurat de cabra del món
Formatges Muntanyola que AMPANS elabora a la finca Urpina, a Sant Salvador de Guardiola, a la comarca del Bages, ha obtingut una medalla d’or i una de bronze als World Cheese Awards 2022, el certamen internacional on competeixen els millors formatges de tot el...
Fem balanç cinc anys després d’assumir el repte d’agafar el relleu de la marca
Actualment ocupem a 12 persones, amb una plantilla formada majoritàriament per persones en situació de discapacitat, i mirem el futur havent consolidat la seva identitat: les persones i el territori. El rumb de la trajectòria de Formatges Muntanyola canvia radicalment...
El ramat de cabres de la Granja Urpina, tercer d’Espanya pel seu valor genètic
El ramat de cabres de Formatges Muntanyola a la Granja Urpina d’AMPANS ha destacat dins del món ramader pel seu enorme valor genètic, apareixent en tercer lloc en el rànquing CAPRIGRAN. La raça caprina murciano-granadina és un tipus de raça ideal per a l’elaboració de...
15 alumnes del Grau de Direcció de cuina de la Joviat crearan postres amb els formatges Muntanyola
El grup d’estudiants d’hoteleria ja ha fet la primera visita a la formatgeria d’AMPANS, situada a la finca Urpina. Hem rebut una visita diferent i molt engrescadora a la finca Urpina. Quinze joves del Grau Superior de Direcció de Cuina de l’Escola d’Hoteleria Joviat,...
Benvinguts al Bages: descobrim la finca Urpina!
La generositat d'una família que dóna el seu llegat en vida, fa realitat el projecte agrosocial Muntanyola i Urpina.De la mà del Carles, el pastor de la granja, i del Salvador, fill d'Urpina, coneixem un dels projectes solidaris més emblemàtics del Bages, el projecte...
Els World Cheese Awards es celebraran a Oviedo el 2021
Els nostres formatges han estat premiats en aquest certamen internacional en diverses ocasions. El certamen internacional de formatges World Cheese Awards (WCA) s’havia de celebrar a aquest mes de novembre i finalment s’ha posposat al 2021 a causa de la pandèmia...
Aquest octubre, els nostres formatges a preus especials als punts de venda d’AMPANS
Coincidint amb l'època de Verema, l'entitat portarà un trosset d'Urpina als seus punts de venda, i hi haurà preus especials en els formatges i els vins.Aquest octubre aprofiteu la promoció especial de Verema i aconseguiu els nostres formatges al millor preu. AMPANS ha...
Som finalistes al Gourmet Quesos 2020
El Blau de Búfala ha estat seleccionat entre més de 800 formatges presentats. El Blau de Búfala Muntanyola ha quedat finalista al Gourmet Quesos, un dels concursos de formatges més importants d'Espanya.Hem estat seleccionats entre més de 800 formatges durant les...
Ara podeu comprar els formatges online i us els portem a casa!
Compreu els formatges Muntanyola amb un clic des de casa, al web www.botigaampans.cat La situació d'emergència sanitària que estem vivint arran del Covid19 està fent reinventar tots els sectors, adaptant-nos a les necessitats de les persones. En el cas del...
Urpina es va omplir de gent per celebrar la Festa de la Verema, que va tenir els vins, els formatges i la música com a grans protagonistes
La 10ª edició de la verema solidària d'AMPANS va comptar amb un tast musicat a peu de vinya, circ amb La Crica, i les actuacions en directe de Clazzics, Fecal Matter, Quarts d'una i Los Valientes.La finca Urpina, a Sant Salvador de Guardiola, va acollir dissabte la...
La previsió de pluges generalitzades d’aquest dissabte provoca l’ajornament de la Festa de la Verema d’Urpina, que es trasllada al dissabte 28 de setembre
La Festa comptarà amb el mateix format a la finca Urpina, a Sant Salvador de Guardiola.La 10a edició de la verema solidària d'AMPANS es trasllada a dissabte 28 per l'alta previsió de pluja d'aquest dissabte. A partir de les 17h i fins la mitjanit es podrà gaudir...
Caprabo inicia la venda de Formatges Muntanyola
La cadena de supermercats inicia així la venda de productes que elabora AMPANS. Caprabo ha iniciat la comercialització en els seus supermercats dels productes que elabora AMPANS, i ha començat pels Formatges Muntanyola. D'aquesta manera, ambdues entitats reforcen el...
Urpina dóna aire nou a la Festa de la Verema que enguany celebrarà el 21 de setembre, amb els vins i els formatges Muntanyola, i la música en directe, com a grans protagonistes
Les actuacions de Clazzics, Los Valientes i Fecal Matter, ompliran la plaça de la formatgeria d’Urpina, en una tarda i vespre de tastos a peu de vinya i el circ de la Crica.La tarda del dissabte 21 de setembre, la finca Urpina, a Sant Salvador de Guardiola, acollirà...
Els Formatges Muntanyola presents a la Fira del Tomàquet del Bages
El xef Diego Alías va ser l'encarregat del maridatge "Diferents textures de tomàquet amb formatges del Bages".Els Formatges Muntanyola van formar part de la nova edició de la Festa del Tomàquet del Bages.Al Mercat de Puigmercadal de Manresa s'hi van organitzar parades...
El tast de formatges Serrat Gros i Muntanyola causa sensació en una experiència explosiva al Canonge
El tast, que va comptar també amb la col·laboració del xef Diego Alías, va ser un gran èxit.Els formatges Serrat Gros d’Ossera i els Muntanyola d’Urpina van ser els protagonistes d’un tast molt especial que va tenir lloc al Canonge durant el mes de novembre. Una...
El blau de cabra es reitera com un dels millors formatges del món
Els nostres formatges han estat premiats als World Cheese Awards amb una medalla de plata i dues de bronze.Els formatges Muntanyola han estat premiats de nou al certamen internacional World Cheese Awards. Una medalla de plata pel Blau de Cabra i una de bronze pels...
El blau de cabra, premiat a la XXIII Fira del Formatge de Lladó
Els Muntanyola, d'Urpina, han rebut la medalla de bronze en la categoria 'durs de cabra'.El blau de cabra Muntanyola s’ha endut la medalla de bronze aquest cap de setmana a la Fira del formatge artesà de Lladó. Es tracta d’un concurs de formatges artesans que té per...
Formatges Muntanyola, qualitat i artesania amb valor social
Un projecte d'AMPANS que dóna oportunitats d'inserció laboral.Suau o intens. Untuós o astringent. Dolç o àcid. Amarg o salat. De llet crua o pasteuritzada. Hi ha molts aspectes que defineixen un formatge, però el que realment defineix els formatges Muntanyola és la...
Us presentem el Montgròs
És un formatge curat de llet crua de dues varietats: cabra i ovella.A Formatges Muntanyola estrenem un nou formatge, el Montgròs: un formatge artesà curat fet amb llet crua de dues varietats; cabra i ovella. El Mongròs de cabra. El Montgròs és un formatge artesà...
Tast de formatges Muntanyola a Urpina
Aquest diumenge Urpina acull el 5è aniversari de la cooperativa Fent País.Aquest diumenge la cooperativa Fent País celebra el seu 5è aniversari amb una festa a Urpina. Hi haurà tast de formatges Muntanyola amb olis Migjorn i vins Urpina i un munt d'activitats més per...
Alimentària, Lactium i totes les fires on serem aquests propers mesos
Com gairebé cada cap de setmana, els propers dos mesos els formatges Muntanyola seran presents a fires d’arreu de CatalunyaEls nostres formatges voltaran pel territori a les fires alimentàries i artesanes. Aquest mes de març ja hem passat per Manresa i Vallvidrera i...
Hem participat a la II Jornada anual de productes d’alimentació ecològics a Món Sant Benet
El divendres 23 de febrer vam ser a Món Sant Benet, a la II Jornada anual de productes d’alimentació ecològics que organitza la Fundació Catalunya-La Pedrera. Al final de l’acte, a l’espai de refrigeri, hi vam oferir els nostres formatges als assistents de la...
Els nostres formatges, elegits per formar part de la Guia Repsol 2018
Una trentena de formatges artesans de tot Espanya, entre ells els formatges Muntanyola, han estat els escollits per la seva qualitat i excel·lència per figurar a la Guia Repsol 2018. Els nostres formatges han estat elegits per formar part de la "GUÍA REPSOL DE...
Tast de formatges i vins a l’Espai Artium
El proper divendres 23 de febrer, el Bernat Gurt, responsable de formatges Muntanyola, farà un maridatge a Artés acompanyat dels vins d'Artium. El Bernat Gurt, responsable de la formatgeria d'Urpina i dels formatges Muntanyola, farà un tast a l'Espai Artium (Artés) el...
Els formatges Muntanyola al Diari ARA
Els millors blaus del món es fan al Bages', així titula el Diari ARA un reportatge sobre la formatgeria d'Urpina, els formatges Muntanyola i el projecte social d'AMPANS.El diari ARA ha dedicat una pàgina a parlar dels formatges Muntanyola i els ha anomenat com "els...
Els formatges Muntanyola, premiats amb una medalla de plata i una de bronze als World Cheese Awards 2017-2018
La 30a edició d’aquest concurs s’ha celebrat a Londres en el marc de l’International Cheese Festival. L’any passat els formatges Muntanyola ja van rebre una medalla d’or i una de plata en aquest certamen internacional Els formatges Muntanyola, que AMPANS elabora...
Els formatges Muntanyola i els vins Urpina, als lots solidaris de Torrons Vicens
La casa catalana de torrons d'Agramunt ha presentat els lots gastronòmics amb compromís social, que compten amb els productes d'AMPANS i altres entitats socials. Torrons Vicens ha presentat els lots gastronòmics amb compromís social com a iniciativa solidària per...
El blau de cabra, premiat a la XXII Fira del Formatge Artesà de Lladó
Muntanyola ha rebut la medalla de bronze en la categoria de 'Durs de cabra'. El Blau de cabra Muntanyola s’ha endut el tercer premi a la XXII Fira del Formatge Artesà de Lladó. Es tracta d’un concurs de formatges artesans que té per objectiu potenciar el sector...
Fondue, una manera divertida de menjar formatge
Els francesos i els suïssos són uns magnífics especialistes d'aquest plat La Fondue és, en essència, la cuina d’aprofitament. Els millors formatges per a fer una fondue són els que estan més secs, especialment els de vaca i els de cabra barrejats. Elaboració...
Les búfales, un animal singular amb una llet molt beneficiosa!
El formatge blau de búfala de Muntanyola ha estat un dels més reconeguts l’any 2016.Com pot ser que d’un animal tan desafiant en surti una llet tan aromàtica, saludable i de sabor tan intens? Les búfales, imatge de rudesa, fortalesa, tosquedat, la força davant les...
El millor blau de cabra del món es fa al Bages
Més de 250 experts reunits a Donosti han distingit el nostre blau de cabra entre prop de 3.000 formatges i l’han qualificat com un dels millors del món als World Cheese Awards 2016-17.Des de la costa d’Euskadi al cor de Catalunya amb un únic veredicte: Medalla d’Or...
Formatges Muntanyola, premiats amb una medalla d’or i una de plata al World Cheese Awards
La 29a edició d’aquest concurs internacional s’ha celebrat a San Sebastián en el marc de l’International Cheese Festival. Amb aquest ja en són tres els reconeixements que els formatges Muntanyola han rebut durant el 2016.Els formatges Muntanyola, que AMPANS elabora a...
La consellera d’Agricultura ha visitat la formatgeria Muntanyola
Meritxell Serret ha fet la visita acompanyada del president d‘AMPANS, l’alcalde de Sant Salvador de Guardiola i la delegada del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central.La consellera d’Agricultura, ramaderia, pesca i alimentació, Meritxell Serret, ha visitat...
Formatges Muntanyola, a l’International Cheese Festival de San Sebastián
Hem tingut l’oportunitat d’explicar el nostre projecte d’innovació social al festival de formatge que s’ha celebrat aquesta setmana a San Sebastián.Aquesta setmana s'ha celebrat a San Sebastián l'International Cheese Festival, el certamen de formatges més important...
Voluntaris arribats de països tan llunyans com Nova Zelanda faran formatge a Urpina
AMPANS, en col·laboració amb el Servei Civil Internacional, ha organitzat el tercer camp de treball a la finca d’Urpina, a Sant Salvador de Guardiola.Es tracta del tercer camp de treball que es fa a la finca, que ajudarà a la recuperació dels entorns d’Urpina, i també...
28è Sopar del Col·legiat del Bages-Berguedà-Anoia. Formatge i vinyes a l’Urpina
La Delegació del Bages-Berguedà-Anoia va celebrar el 28è sopar del Col·legiat.El Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers de l’Edificació de Barcelona va celebrar el 28è sopar del Col·legiat el passat 17 de juny a la Finca Urpina d’AMPANS. A Sant...
La festa de la Verema
Un maridatge de formatges Muntanyola i vins Urpina, amb l’Oller del Mas com a celler convidat, és una de les activitats destacades dels actes de la Verema d’aquest dissabte a Urpina (Sant Salvador de Guardiola).Un rocòdrom en el que podrà escalar públic de totes les...
TVE ens dedica un reportatge
L’espai “Historias de Anna” del programa de TVE España Directo va fer un reportatge dels nostres formatges. Va ser fa uns dies a la nostra finca Urpina, a Sant Salvador de Guardiola. Sembla impossible tot el que es pot arribar a explicar en un minut de tele....
Som a Alimentària 2016
Els nostres formatges es poden tastar des d’avui i fins dijous a l’Alimentària 2016, que s’inaugura a Fira Barcelona. El saló internacional destinat als professionals del sector de l’alimentació, la beguda i la gastronomia. Ens trobareu a la “Sala...
El nostre Blau de Búfala premiat al Gourmet Quesos
Un blau que està de moda. Un blau cobalt que ja és tendència. Un blau que enamora! És veure'l i desitjar-lo! El formatge Blau de búfala Muntanyola ha estat considerat el millor formatge artesanal de la seva categoria. Al certamen de formatges d’autor...
Us esperem a Madrid i Barcelona
Avui us volem convidar al Saló del Gourmet de Madrid. Aquesta setmana i durant els dies 4, 5 6 i 7 ens trobareu a IFEMA al pavelló 8, stand 8GQ. Estarem encantats de poder compartir uns moments amb vosaltres si veniu a veure’ns. Si Madrid us queda molt...