El Bufalet ha estat premiat al 1r Concurs de Formatges Artesans de Catalunya, celebrat a Girona el cap de setmana del 2 i 3 de març, dins el marc de la primera edició del Fòrum del formatge artesà i català.
L’esdeveniment ha comptat amb 42 formatgeries artesanes que han presentat més de dos-cents formatges diferents, i amb un jurat format per una vuitantena d’expertsdel món de la gastronomia que han determinat quins són els millors formatges de cada categoria.
El Bufalet de llet búfala de Formatges Muntanyola ha estat guardonat amb la medalla de bronze en la categoria Formatge Serrat de Vaca/Búfala de Coagulació Enzimàtica, Premsat i Madurat.
El Bufalet és un formatge curat sense lactosa elaborat de forma artesanal amb llet de búfala. Té amb una maduració lenta i tranquil·la de dos a quatre mesos. D’escorça ocre, que contrasta amb un interior de color ivori, la seva textura és cremosa i fonedissa. El sabor inconfusible de la llet de búfala es nota en cada tall, on es desprèn una intensa aroma i subtils matisos de mantega salada. Aromàtic, fresc i de sabor intens però refinat.