El Garrotxa, elaborat per Formatges Muntanyola ha obtingut Medalla de Plata al Concurs de Formatges Artesans de Catalunya, organitzat per ACREFA (Associació Catalana de Ramaders i Elaboradors de Formatge Artesà) i celebrat aquest cap de setmana a Girona.
El guardó s’ha lliurat en el marc del Fòrum del Formatge Artesà i Català, un esdeveniment celebrat al passeig de la Devesa de Girona que ha reunit 46 formatgeries d’arreu de Catalunya i ha permès donar a conèixer més de 200 formatges diferents.
Aquesta trobada s’ha consolidat com una cita imprescindible per a productors, professionals del sector i amants del formatge, fomentant la valoració del producte artesà i el seu paper en la gastronomia catalana.
Un certamen de prestigi
El Concurs de Formatges Artesans de Catalunya ha comptat amb la participació de 180 formatges, valorats per un jurat que n’ha destacat la gran qualitat i diversitat.
El premi, en la categoria de Garrotxa, obtingut per Formatges Muntanyola, reconeix l’excel·lència i el saber fer d’una formatgeria compromesa amb la tradició i la innovació en l’elaboració de formatges artesans.
Un formatge amb història i reconeixement internacional
El Garrotxa de Formatges Muntanyola és un formatge artesanal elaborat amb llet pasteuritzada de cabra. De maduració llarga i lenta, de tres setmanes, destaca per la seva escorça florida, amb aroma a llet fresca i una textura cremosa, sabor suau i agradable.
La seva elaboració acurada i qualitat excepcional l’han portat a ser guardonat amb diversos premis internacionals, incloent la medalla d’or als World Cheese Awards 2022 i la medalla de plata als World Cheese Awards 2024.
Aquest nou reconeixement reafirma la qualitat dels formatges de Muntanyola i el seu compromís amb la producció artesanal i sostenible. Una aposta per la tradició i la innovació que es tradueix en productes de gran personalitat i sabor.