JonCake i Muntanyola i els millors pastissos del món!

Podria ser el títol d’una novel·la d’amor? D’una nova sèrie d’una de les plataformes de moda? O d’un conte narratiu sobre el poder d’un petit gest? En realitat, però, és el relat d’un amor a primera vista entre JonCake i formatges Muntanyola!

 

Jon Garcia és un enginyer aeronàutic que per la pandèmia va idear el seu projecte més personal de pastissos de formatge i va crear JonCake. Amb dos obradors a Barcelona, el seu nom ha obtingut un èxit i reconeixement excepcionals, amb cues de fins a 45 minuts al carrer, per aconseguir els seus deliciosos pastissos.

Entre les seves iniciatives hi ha la dels “especials” que durant aquesta primavera ha dedicat als Formatges Muntanyola, amb els que ha dissenyat tres fantàstiques receptes. Les JCEspecial, edicions limitades de @joncake.es amb Garrotxa, Lúpulus i Blau de Búfala de Formatges Muntanyola.

 

Qui és, com pensa i com treballa Jon García? L’hem entrevistat i això és el que ens ha explicat.

 

Com fas néixer JonCake?

El projecte neix com a resposta al temps de la Covid. Buscava un projecte propi on poder tirar endavant una idea: la de trobar el pastís de formatge com jo l’entenia.

Com selecciones una matèria primera de tanta qualitat?

En primer lloc, han de tenir un sentit per nosaltres. No sempre el més car o el més artesà és el millor ni ens funcionarà millor. Han de ser productes que compleixin amb els nostres requisits i una qualitat indiscutible. Per edicions especials busquem formatges diferents, especials per algun motiu, que ens cridin l’atenció, que ens portin algun record, projectes que brillin amb llum pròpia!

I com selecciones les formatgeries?

Per a les edicions especials busquem nosaltres o ens busquen a nosaltres. Pot passar de les dues maneres, però ens quedem amb aquells projectes que tenen alguna cosa especial. En el cas de Formatges Muntanyola és una col·laboració solidària i part de la recaptació la destineu als projectes de la nostra fundació.

Què et va portar a col·laborar?

Vam coincidir en un esdeveniment i em va semblar un projecte que anava més enllà de l’elaboració de formatges. Em va agradar la idea que una formatgeria es converteixi en un lloc per donar feina de la manera que ho fa AMPANS. Òbviament, els formatges reunien les característiques necessàries per fer la col·laboració: bons i amb molt de joc amb les diferents varietats de cabra, vaca i búfala.

Vas visitar el nostre projecte personalment. Què et sembla el treball que fem?

És molt enriquidor veure com una entitat així dona una oportunitat a persones que, en altres condicions, tindrien difícil l’accés al mercat laboral. Ho feu d’una manera inclusiva i aconseguiu que la gent se senti part del projecte. Realment crec que feu una feina necessària i amb molt d’impacte social, i tenir l’oportunitat de posar un granet de sorra perquè això segueixi així és important per a nosaltres.

Moltes gràcies Jon García
“JonCake”!