Un camí d’èxits que demostra que la inserció laboral i resultats excel·lents són compatibles
El projecte social de la Fundació AMPANS reafirma que capacitats diverses i excel·lència són compatibles, amb resultats excel·lents als certàmens més prestigiosos del món. Formatges Muntanyola continua acumulant èxits en el panorama internacional del formatge amb dues noves medalles de plata al prestigiós Concurs Internacional de Lió, un dels esdeveniments més importants del sector juntament amb el World Cheese Awards (WCA).
Els formatges mereixedors de les dues medalles d’argent han estat el Bufalet, un curat de llet de búfala, i el Vell Reserva, de llet de cabra del propi ramat d’Urpina, que fa una setmana va treure l’or al WCA, han estat reconeguts per la seva qualitat excepcional, consolidant la posició de Muntanyola entre l’elit mundial dels formatges artesans.
Aquest nou èxit posa de manifest que la inserció laboral de persones amb discapacitat i l’excel·lència gastronòmica són valors plenament compatibles. “Aquestes medalles són una prova que el nostre model social pot competir al més alt nivell”, afirma Anna Prado, responsable de Formatges Muntanyola.
Amb aquests guardons, sumats a l’or obtingut pel Vell Reserva als World Cheese Awards 2024, Formatges Muntanyola continua sent un referent de qualitat i inclusió al món del formatge artesanal, demostrant que capacitat, talent i excel·lència caminen de la mà cap a resultats d’èxit.
Aquest reconeixement, d’una de les capitals formatgeres del món, és especialment significatiu tenint en compte la intensa competència del certamen, que inclou prop de 300 categories de formatges i productes làctics. El Concurs Internacional de Lió segueix unes regles molt estrictes d’organització on hi concursen formatges de les varietats de vaca, cabra, ovella i búfala, així com altres productes derivats de la llet com mantegues, iogurts, llets i cremes d’arreu del món.
L’obrador de Formatges Muntanyola, situat a la finca Urpina de Sant Salvador de Guardiola, i certificat amb el segell Biosphere, destaca per l’elaboració de formatges a partir de quatre tipus de llet: cabra, búfala, vaca i ovella.
Amb aquesta diversitat de llets, s’obtenen fins a 12 varietats de formatge, cadascuna amb el seu sabor i característiques pròpies, fruit d’un procés artesanal que combina tradició i innovació.