És un formatge curat de llet crua de dues varietats: cabra i ovella.
A Formatges Muntanyola estrenem un nou formatge, el Montgròs: un formatge artesà curat fet amb llet crua de dues varietats; cabra i ovella.
El Mongròs de cabra.
El Montgròs és un formatge artesà elaborat amb llet crua de cabra del nostre propi ramat criat a la finca Urpina. L’escorça és natural, rústica, raspatllada, sense presència de floridura i de color caramel. Maduració llarga i lenta.
Quan el tallem, desprèn un intens aroma animal, de cabra i de farratges frescos .
El color de l’interior és blanc grogós, tornant-se lleugerament de color caramel al voltant de l’escorça. En boca és trencadís, lleugerament granulós i amb un punt lleugerament picant i salat.
El Montgròs d’ovella.
El Montgròs és un formatge artesà elaborat amb llet crua d’ovella. L’escorça és natural, rústica, raspatllada, sense presència de floridura i de color caramel. Maduració llarga i lenta.
Quan el tallem, desprèn un intens aroma de llet de primavera, d’ovella i de farratges frescos .
El color de l’interior és groc palla tornant-se lleugerament de color caramel al voltant de l’escorça.
En boca és trencadís, lleugerament granulós i amb un punt lleugerament picant i salat.
