Formatge curat d’ovella. Bocí
Formatge curat d’ovella elaborat de forma artesanal amb llet d’ovella. Gràcies a una maduració lenta de més de dos mesos, aquest formatge aconsegueix una textura compacta i ferma. La qualitat de la llet utilitzada fa que aquest formatge desprengui una intensa aroma a llet fresca en tallar-lo que es transfereix a cada mos. El formatge curat d’ovella Bocí té un gust de llet penetrant i net amb matisos clars de fruits secs torrats. A la boca és trencadís i cremós, amb un punt lleugerament picant i salat.
Temps de maduració: Mínim 2 mesos
Conservació: Entre 4ºC i 6ºC
Format: Formatge sencer de 1.000 gr. aprox.i falca de 250 gr.
Ingredients: Llet pasteuritzada d’ovella, quall, ferments làctics i sal.
El formatge curat Bocí està elaborat de forma artesanal amb llet d’ovella. Muntanyola aposta per elaborar formatges gourmet d’alta qualitat, seleccionant productors compromesos amb la qualitat de la llet, el benestar animal, la ramaderia ecològica o el consum de proximitat.
Maridatge: : El formatge curat d’ovella és ideal per acompanyar una gran varietat d’entrants i taules d’embotits. El seu aroma intens i sabor penetrant el converteix en la millor opció per combinar amb melmelades de figa, tomàquet, cireres, codony i gelees.
A més, es marida molt bé amb vins dolços afruitats, però també amb vins fins i camamilles.
Informació nutricional per 100g (mitjana)
Valor energètic |
1885 451 |
kj kcal |
Greixos |
36,76 |
gr. |
Dels quals saturats |
20,55 |
gr. |
Hidrats de carboni |
0,7 |
gr. |
Dels quals sucres |
0,1 |
gr. |
Proteïnes |
29,35 |
gr. |
Sal |
2,52 |
gr |
Al·lèrgens
Conté ou o derivats de l’ou, llet i derivats incloent-hi lactosa.